Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πώς να καταπολεμήσετε φυσικά άγχος και στρες



Ο σύγχρονος ρυθμός της καθημερινότητας και τα πολλά προβλήματα που ενδεχομένως συσσωρεύονται στις σκέψεις σας (οικονομικά, υγείας, οικογενειακά, ερωτικά) είναι πιθανό να προκαλούν κατακόρυφη αύξηση του άγχους και του στρες, τα οποία έχουν και μεγάλες επιπτώσεις στην υγεία σας.

Στρες - Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται στην λύση κάποιας φαρμακευτικής αγωγής για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες από το αυξημένο άγχος στην ζωή τους. Από τη στιγμή που αυτή είναι η άποψη του γιατρού σας, σαφώς και πρέπει να την ακολουθήσετε και μάλιστα κατά γράμμα.

Ωστόσο, υπάρχουν και μερικοί επιστημονικά αποδεδειγμένοι τρόποι που θα σας βοηθήσουν να μειώσετε το άγχος και να δείτε τα συμπτώματα που το συνοδεύουν να απομακρύνονται.

Χαμομήλι: Αν έχετε μια στιγμή εκνευρισμού, τότε ένα τσάι χαμομήλι μπορεί να σας βοηθήσει να ηρεμήσετε. Μερικές χημικές ενώσεις στο χαμομήλι (Matricaria recutita) έχουν την ιδιότητα να προσκολλώνται στους ίδιους υποδοχείς του εγκεφάλου, όπως και ορισμένα φάρμακα για την μείωση του άγχους. Μπορείτε επίσης να το πάρετε ως συμπλήρωμα, το οποίο συνήθως θα βρείτε στην αγορά να περιέχει 1,2% απιγενίνη (ενεργό συστατικό), μαζί με αποξηραμένους ανθούς χαμομηλιού.

L-θεανίνη (ή πράσινο τσάι): Λένε πως οι Ιάπωνες βουδιστές μοναχοί μπορούν να διαλογίζονται για ώρες και να βρίσκονται σε μια κατάσταση ταυτόχρονης εγρήγορσης και χαλάρωσης. Ένας λόγος μπορεί να αφορά ένα αμινοξύ που βρίσκεται στο πράσινο τσάι που πίνουν καθημερινά, που ονομάζεται L-θεανίνη, σύμφωνα με το αμερικανικό Βοτανικό Συμβούλιο. Έρευνες δείχνουν ότι η L-θεανίνη βοηθά να σταματήσει ο αυξημένος καρδιακός ρυθμός και μειώνει την πίεση του αίματος, ενώ σε μερικές μικρές μελέτες σε ανθρώπους έχει αποδειχτεί ότι μειώνει το άγχος.

Βαλεριάνα: Ορισμένα φυτικά συμπληρώματα μειώνουν το άγχος χωρίς να σας προκαλούν υπνηλία (όπως η L-θεανίνη), ενώ άλλα είναι ηρεμιστικά. Η βαλεριάνα (Valeriana officinalis) ανήκει ξεκάθαρα στην δεύτερη κατηγορία. Πρόκειται για μια εξαιρετική φυτική λύση για την αντιμετώπιση της αϋπνίας. Περιέχει χημικές ενώσεις με ηρεμιστική δράση. Η γερμανική κυβέρνηση έχει εγκρίνει την βαλεριάνα ως επίσημη θεραπεία για τα προβλήματα ύπνου. Η βαλεριάνα δεν έχει πολύ καλή οσμή, έτσι οι περισσότεροι άνθρωποι την παίρνουν με την μορφή κάψουλας, αντί τσαγιού.

Άσκηση: Η άσκηση κάνει καλό στον εγκέφαλο και έχει αποδειχτεί επιστημονικά ότι είναι ένα ισχυρό αντίδοτο στην κατάθλιψη και το άγχος, τόσο με άμεση όσο και μακροπρόθεσμη δράση. Αν ασκείστε σε τακτική βάση, θα έχετε περισσότερη αυτοεκτίμηση και θα αισθάνεστε περισσότερο υγιείς γενικότερα.

Το διαβάσαμε στο govastileto

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μολυσματική τέρμινθος: Συμπτώματα, μετάδοση και θεραπεία

Η μολυσματική τέρμινθος είναι μία συχνή ιογενής πάθηση που προσβάλλει το δέρμα και ευκαιριακά τα μάτια. Μπορεί να επηρεάσει άτομα κάθε ηλικίας αλλά προσβάλλει κατά κύριο λόγο παιδιά, σεξουαλικά ενεργείς ενήλικες και αυτούς που για κάποιος λόγο δεν έχουν ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα. Η ηλικία που εμφανίζεται πιο συχνά στα παιδιά η πάθηση είναι μεταξύ ενός και 10 ετών. Δεν απαιτεί πάντα αντιμετώπιση. Ο ιός της μολυσματικής τερμίνθου ανήκει στην οικογένεια των poxvirus και ονομάζεται Molluscum Contagiosum Virus ( MCV ). Αποικεί μόνο τον άνθρωπο. Υπάρχουν 4 τύποι του ιού: MCV -1, MCV -2, MCV -3 και MCV -4. Ο πιο συχνός είναι ο ιός MCV -1 ενώ ο MCV -2 ανιχνεύεται πιο συχνά σε ενήλικες και είναι σεξουαλικά μεταδιδόμενος. Συμπτώματα Οι βλάβες της μολυσματικής τερμίνθου είναι μικρά σπυράκια, μεγέθους 1-10 χιλιοστών που μοιάζουν με ογκίδια, ελιές ή μαργαριτάρια. Πρόκειται για στρογγυλές, λευκές και γυαλιστερές βλατίδες (θολωτές) με ομφαλωτό κέντρο, που περιέχουν ένα

10 συμπτώματα του «Σιωπηλού Δολοφόνου» των ωοθηκών, που κάθε γυναίκα ΠΡΕΠΕΙ να γνωρίζει

Υπολογίζεται ότι στης ΗΠΑ περισσότερες από 550 γυναίκες πεθαίνουν κάθε χρόνο από καρκίνο στις ωοθήκες. Πιστεύεται πως οι κύριες αιτίες αυτής της μορφής καρκίνου περιλαμβάνουν: Την ηλικία Τη κληρονομικότητα Τη χρήση αντισυλληπτικών Αυτό όμως που είναι το πιο ανησυχητικό είναι ότι οι περισσότερες που μαθαίνουν πως έχουν αυτή τη μορφή καρκίνου, το μαθαίνουν στα τελευταία στάδια, όταν δεν υπάρχει πια ελπίδα. Γι’αυτό είναι πολύ σημαντικό να μην αγνοούμε τα σημάδια αυτού του σιωπηλού δολοφόνου, γιατί μία έγκαιρη διάγνωση θα σας σώσει τη ζωή. Τα 10 κυριότερα συμπτώματα είναι: 1. Συχνοί κοιλόπονοι 2. Πόνος στη λεκάνη και το στομάχι 3. Ασταθή έμμηνος ρύση Ο καρκίνος των ωοθηκών μπορεί να αναπτυχθεί και σε κορίτσια που δεν έχει αρχίσει ακόμα ο κύκλος του, ωστόσο είναι πολύ πιο συνηθισμένος σε γυναίκες άνω των 55. 4. Αίσθημα κόπωσης χωρίς προφανή λόγο 5. Παράξενο αίσθημα κορεσμού Το να νιώθεις φουσκωμένος όταν δεν έχεις φάει είναι ένα κοινό σύμπτωμα το

Εγκεφαλική μικροαγγειοπάθεια και κίνδυνοι - Η ικανότητα ισορροπίας στο ένα πόδι «δείκτης» εγκεφαλικής υγείας

Η εγκεφαλική μικροαγγειοπάθεια αποτελεί επικίνδυνο εχθρό για τη μέση ηλικία και πολύ περισσότερο όταν συνυπάρχουν παθήσεις όπως ο διαβήτης και η υπέρταση Προσβάλει κατά κύριο λόγο τα μικρά τριχοειδή αγγεία του μεσεγκεφάλου και προκαλεί χαρακτηριστικές διαταραχές στην ροή του αίματος.. Η τριάδα αυτών των διαταραχών αποτελείται από διαταραχές μνήμης και   προσοχής , δυσχέρεια βάδισης και ακράτεια. Σ’αυτήν την κεντρική συμπτωματολογία προστίθενται και άλλες δυσλειτουργίες. Η νόσος, η συχνότητα της οποίας αυξάνεται με την ηλικία, πιστεύεται ότι αποτελεί ένδειξη αυξημένου κινδύνου για μελλοντικό σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο, ενώ προγενέστερες μελέτες την έχουν επίσης συσχετίσει με απώλεια του συντονισμού των κινήσεων και νοητική διαταραχή. Έτσι, η έγκαιρη διάγνωση και η θεραπευτική αντιμετώπιση είναι αναγκαίες ώστε να αποφευχθεί η εξέλιξή της. Η πιθανή δυσκολία ενός ατόμου να ισορροπήσει στο ένα πόδι για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα θα μπορούσε να είναι δείκτης ε